Гипсокартон в баня – актуални мнения

Много хора искат да използват влагоустойчив гипсокартон за стените в банята. Те обаче не са запознати със самата технология по поставяне на гипсокартона и залепване на плочки върху него. В интернет могат да се срещнат най-различни мнения относно използването на този материал в най-важното мокро помещение у дома. Ние обаче ще разгледаме нещата от професионална гледна точка, за да Ви ориентираме какво представлява този ремонт и подходящ ли е той за вас.

Как се поставят плочки върху гипсокартон?


В началото, трябва да споменем, че за лепене на плочки върху гипсокартон, е нужен специалист. Има различни сценарии, при които плочките се лепят директно върху гипсокартона, като се използват различни видове монтажни лепила. В някои случаи обаче може да се наложи полагането  на вентилация и хидроизолация. За целта се извършва предварителен оглед. 

Естествено има и още куп важни фактори, сред които са изрязване на гипсокартона, неговият вид, подготовката за слагане по стените и още важни неща. По-важното е, че този материал става все по-известен при обзавеждане на баня екипът на Янчов Инженеринг е готов да Ви съдейства по всяко време. 

Проверихме и мненията, на клиентите, като ще Ви запознаем с малка част от тях. В повечето случаи отзивите са в полза на гипсокартона, както можете да прочетете и сами. Тук правим уговорката, че това не е представителна извадка, а наше лично проучване, което направихме в мрежата. Все пак можем да потвърдим ползата от гипсокартон за стените във влажни помещения.

Гипсокартон в баня мнения


Ето и какво казват хората, които вече заложиха на гипсокартон, върху който са залепени плочки в банята. Няма да представяме имена, и ще пресъздадем авторските гледни точки, за да запазим анонимността на потребителите. Нека не губим време, а да преминем по същество към въпроса.

  • Две стени изградени от зелен гипсокартон и залепени върху него плочки, издържаха 14 години и до момента няма проблем с тях. Всичко зависи от правилното изпълнение; 


  • При употребата на влагоустойчив гипсокартон няма проблем да се залепят плочки. Препоръчва се използването на лепило, вместо мрежи и мазилки; 


  • Използван е гипсокартон за баня, при което са добавени дюбели. Резултатът е повече от добър и при полагането на плочки няма данни за проблеми, като всичко е добре и до ден – днешен; 


  • Плочка падна от гипсокартона, след като бе залепен. По всяка вероятност проблема се крие в изпълнителя, който положи гипсокартона, а после залепи плочките.


Изводът от тези потребителски мнения е, че няма проблем гипсокартонът да бъде използван за банята, но има технология, по която да се постави, а след това върху него да бъдат залепени плочките. Ето за това Ви предлагаме да се свържете с нас от Янчов Инженеринг, за да направим всичко по план, и да се радвате на една наистина функционална и красива баня за дълго време през годините. 

В заключение


Вие можете да прочетете, както положителни, така и отрицателни мнения за употребата на гипсокартон в баня и полагането на плочки върху него. По-важното е да чуете мнението на специалист, който ще Ви консултира какви са най-правилните сценарии, ако имате подобни намерения за мокрото помещение, което ще Ви служи вярно. Пожелаваме Ви всичко добро!



Коментари